Apua migreeniin

Olen sairastanut migreeniä kolmekymmentä vuotta ja se on toiminut ehkä parhaimpana kouluttajanani migreenin hoitoon. Olen joutunut käyttämään useita voimakkaita estolääkkeitä jopa yhtäaikaisesti ja päätettyäni päästä niistä eroon, olen entistäkin selvemmin tietoinen kaikista niistä tekijöistä, mitkä vaikuttavat migreeniin.

Jokaisen henkilön migreeni on erilainen, mutta yhdistäviä provosoivia tekijöitä on paljon. Migreeniin vaikuttavat tunnetusti lihaskireydet, purenta, kehon kuormittuneisuus, stressi, nukkumisergonomia, ravinto, liikunta ja ympäristön tekijät.

Vastaanotollani pyrimme yhdessä rajaamaan ja karsimaan pahentavia tekijöitä ja löytämään keinot sinun migreenisi hallintaan. Migreenin hallinta vaatii koko kehon huomioimista.

Fysioterapiassa käytän lihaskalvokäsittelyjä ja hierontaa tasapainottamaan kehon, niska-hartiaseudun ja pään asentoa ja sitä kautta purentaelimistön toimintaa. Laserterapia rauhoittaa lempeästi esimerkiksi purentalihaksia ja niskan kipukohtia. Tarvittaessa voidaan käyttää akupunktiota.  Ohjaan sinulle juuri sopivat harjoitteet vahvistamaan ja rentouttamaan lihaksia tarpeen mukaan.