Laserterapia

Laserterapia on kivuton ja miellyttävä hoitokeino akuuttiin tai krooniseen kipuun. Sitä voidaan käyttää ennaltaehkäisevästi parantamaan toimintakykyä. Laserterapia sopii terapiamuodoksi myös silloin, kun esim. hieronta ei sovi.

Käytän laserterapiaa osana fysioterapiaa tai erillisiensä hoitosarjana. Erityisen hyvin laserterapia toimii yhdessä hieronnan yhteydessä tai akupunktion tehostajana. Sitkeinkin lihasjumi ja kipu hellittää tällä tehoyhdistelmällä. Käytän laserterapiaa usein purentaelinongelmiin liittyen tai helpottamaan jomottavaa kipua ja hyviä hoitotuloksia on myös poskiontelotulehduksen lievittämisestä.

Laservalo on puhdasta, biostimuloivaa valoa, jolla vaikutetaan paikalliseen immuunivasteeseen, solujen aineenvaihduntaan ja elimistön omien aineiden tuotantoon. Laserhoidossa ei ole lämpövaikutusta ja siksi se sopii akuuttienkin vammojen hoitoon. Laservalo nopeuttaa lihas- ja jännevammojen paranemista. 

Olen käyttänyt laserterapiaa osana fysioterapiaa jo vuosien ajan. Laserterapiaa annetaan 1-3 kertaa viikossa hoidettavasta vaivasta riippuen, yhteensä 5-6 kertaa tai kun vaiva paranee. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen voi huomata vaikutuksen.

Tutkimustuloksia laserin vaikutuksista voi hakea PubMed-julkaisuista esim. hakusanalla LLLT (Low Level Laser Therapy).