Laser

Laserhoito on kivuton ja miellyttävä hoitokeino akuuttiin tai krooniseen kipuun. Sitä voidaan käyttää välittömästi loukkaantumisen jälkeen tai muuhun akuuttiin tai pitkittyneeseen kipuun. Se sopii hoitomuodoksi myös silloin, kun esim. hieronta ei sovi.

Käytän laserhoitoa osana fysioterapiaa tai erillisiensä hoitosarjana. Erityisen hyvin laser toimii yhdessä hieronnan yhteydessä tai akupunktion tehostajana. Sitkeinkin lihasjumi ja kipu hellittää tällä tehoyhdistelmällä. Käytän laseria usein purentaelinongelmiin liittyen tai helpottamaan jomottavaa kipua ja hyviä hoitotuloksia on myös poskiontelotulehduksen lievittämisestä. Laserilla voidaan myös nopeuttaa haavojen paranemista. Leikkausarpien hoidossa laser vähentää arven kireyttä ja nopeuttaa arven paranemista.

Laservalo on puhdasta, biostimuloivaa valoa, jolla vaikutetaan paikalliseen immuunivasteeseen, solujen aineenvaihduntaan ja elimistön omien aineiden tuotantoon. Sillä ei ole lämpövaikutusta ja siksi se sopii akuuttienkin vammojen hoitoon. Laservalo nopeuttaa lihas- ja jännevammojen paranemista. 

Olen käyttänyt laserhoitoa osana fysioterapiaa jo vuosien ajan. Hoitoa annetaan 1-3 kertaa viikossa hoidettavasta vaivasta riippuen, yhteensä 5-6 kertaa tai kun vaiva paranee. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen voi huomata vaikutuksen.

Tutkimustuloksia laserin vaikutuksista voi hakea PubMed-julkaisuista esim. hakusanalla LLLT (Low Level Laser Therapy).