Fasciamanipulaatio © (Stecco) faskiakäsittely

Fasciamanipulaatio© on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin kehitetty lihaskalvojen käsittelyn hoitomuoto, jossa keskitytään syvään faskiaan eli lihaskalvoon. Fasciamanipulaatiomenetelmään kuuluu tarkka alkuhaastattelu, jonka pohjalta hoidossa edetään. Perusajatuksena on kartoittaa kehon toimintaa haittaavat lihaskalvon koordinaatiopisteet ja tunnistaa tarkka paikallinen sidekudosalue, joka liittyy rajoittuneeseen liikkeeseen. Manipuloimalla tätä tiukkaa aluetta palautetaan liikkeen laajuus ja kivuttomuus.

Faskia eli sidekudos on merkittävä rakenne toiminnan ja liikkumisen kannalta, sillä se on aina mukana liikkeen kontrollissa ja suorittamisessa. Fasciamanipulaatio hoidon tavoitteena on faskian eli sidekudoksen toiminnan normalisointi, jonka ansiosta liike palautuu normaaliksi ja ylikuormittunut tai kipeytynyt rakenne pääsee paranemaan.

Faskiamanipulaatio® Stecco on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon kehittämä menetelmä, joka on 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Se perustuu lihasten, syvän sidekudoksen ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen.

Lisätietoa fasciamanipulaatio.fi