Laserterapia

Laservalo on puhdasta, biostimuloivaa valoa, jolla vaikutetaan paikalliseen immuunivasteeseen, solujen aineenvaihduntaan ja elimistön omien aineiden tuotantoon. Terapialaserilla (LLLT (Low Level Laser Therapy) hoidetaan koirien ja muiden eläinten akuutteja ja kroonisia ongelmia.

Laserhoidossa ei ole lämpövaikutusta ja siksi se sopii akuuttienkin vammojen hoitoon. Koiran fysioterapiassa hoidettavia akuutteja vammoja ovat esim. lihasrevähtymät tai jännevauriot. Laserterapialla voidaan nopeuttaa myös murtumien, ihovaurioiden ja haavojen paranemista. Se on myös tehokas keino jännetulehdusten hoidossa, jännittyneiden ja kireiden lihasten rentouttamiseen ja kipuhoitona.

Laserterapia on erinomainen hoitokeino eläinten kanssa, joille esim. hieronta ei sovi tai eläin jännittää tai pelkää käsittelyä. Eläimet kokevat laserterapian miellyttävänä ja oppivat rentoutumaan vastaanotolla.

Olen käyttänyt laserterapiaa osana fysioterapiaa jo vuosien ajan. Laseria annetaan 2-3 kertaa viikossa hoidettavasta vaivasta riippuen, yhteensä 5-10 kertaa tai kun vaiva paranee. Jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen voi huomata vaikutuksen.

Tutkimustuloksia laserin vaikutuksista voi hakea PubMed-julkaisuista esim. hakusanalla LLLT (Low Level Laser Therapy).